VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 4.7/5 (6 votes cast)

Vad är detta för låt? SHAZAM!

shazam2 Vad är detta för låt? SHAZAM!, 4.7 out of 5 based on 6 ratings

Shazam kan vara topp fem de mest användbara apparna jag någonsin skådat. Jag vet inte hur många gånger jag har hört en låt på en nattklubb och förbannat mig över att jag inte har någon aning om vad det är för låt. Helst ska det vara en instrumental låt, så man inte har några lyrics att googla.

Herrejesus, jag tror jag sökte intensivt efter låten ”Ayla – Ayla Part II” i två månader innan jag råkade snubbla över den. Ja, jag var en techno-pojke som barn.

Då hade jag i alla fall gärna haft Shazam till hands, appen som briljant nog berättar för dig vilken låt det är som spelas i din omgivning. Det är makalöst. Vad jag förstår har Shazam hela iTunes musikarkiv intryckt i sig, så du kan även köpa låten på iTunes samma sekund som du får reda på vilken låt det är!

Jag har inte hunnit testa hur bra detta funkar om någon till exempel spelar live, eller en cover i en annan tappning än originalet, men hur som är den stört bra att ha. Du kommer förmodligen att avsky dig själv om du läser detta inlägg, väljer att inte ladda hem Shazam och snubblar över en låt i veckan som du inte vet vad den heter.

+ Användbar, så klart
+ Tillåter dig att provlyssna och köpa låten. Support the entertainers!
+ Hindrar dig från att inte bli gråhårig vid 25-årsåldern
+ Gratis!

Tveksam funktionalitet när det kommer till livemusik och covers i olika tappningar.

Skaffa appen

Klicka här för att gå till Google Play Store

Klicka här för att gå till App Store

 

Shazam  Shazam