VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

WowFX – för dig som vill krydda dina foton

wowfx WowFX - för dig som vill krydda dina foton, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Ser dina foton gamla och grå ut? Vill du ge bilderna en extra touch och krydda? Då är fotoappen WowFX verkligen perfekt för dig. Lägg till häftiga detaljer och filter för att sedan dela fotot direkt till Instagram eller Camera+.

När det gäller filter och effekter så blir det väldigt lätt overkill, speciellt när vi människor allt för ofta tänker ”mycket vill ha mer” istället för ”less is more”. I WowFX är det väldigt enkelt att hitta den balans du vill ha. Antingen går du hela vägen och slänger in blixtar och eldklot eller så är du mer sparsmakad som jag och bara försöker förfina bilden lite grann.

Antingen laddar du in en bild från din kamerarulle eller så tar du fotot direkt i appen. Kameran i WowFX är inte den coolaste jag har sett, men den har blixt och..ja det var väl det. Men det är ju inte heller kameran som är det centrala i appen, utan själva efterredigeringen.

I WowFX har du tillgång till över hundra olika effekter i alla dess former, till exempel eld, explosioner, ljus, rök, tornados, månar och moln. Vissa mer användbara än andra om man ska vara ärlig. Till det kan du också lägga till olika färgfilter efteråt för att få fram en känslan som du vill förmedla, eller om du bara vill vara lite hipster.

Själva redigeringsbiten är otroligt smidig. Med fingrarna placerar du ut effekten, ändrar storleken och roterar som du vill ha den. Det hela liknar en gnuggtatuering som man hade när man var liten.  När du väl har placerat ut effekten kan du ändra opacitet och välja att lägga till fler effekter som sparar på olika lager. Det är väldigt enkelt att välja lager och redigera.

WowFX har lyckats med det som andra har misslyckats med: att göra en effektapp som inte är överambitiös men samtidigt relevant. Däremot skulle jag vilja kunna flippa mina effekter horisontellt och hur kommer det sig att man inte kan gå tillbaka till kameran för att ta ett nytt foto när man väl har börjat lägga in lager?

Betyg 4/5

plus Otroligt smidigt att redigera bilden.
plus Ett knapptryck ifrån Instagram.
plus Bara din egna kreativitet är ditt hinder (eller ja nästan..).

minus Finns inget sätt att spegelvända effekten.
minus Hade gärna velat se mer variation istället för många likadana effekter.

Skaffa appen

Klicka här för att gå till App Store