VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)

Rumble

rumble Rumble, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Anser du dig vara bra på det svenska språket och är försedd med ett stort ordförråd? Då borde du utmana din kompis i Rumble, som är det hetaste sällskapspelet just nu i appvärlden.

Spelet går ut på att du utmanar din motspelare i ordfläta som innehåller 16 bokstäver. Varje match utspelar sig tre ronder. Du ska på två minuter försöka hitta så många ord som möjligt. Den med mest poäng vinner, vilket bland annat beror på ordens längd.

Att spela Rumble är lättare är lättare sagt än gjort. För ett otränat öga som mitt så finner man drygt 30 ord per fläta. Detta är ingenting då varje fläta innehåller uppemot 300 ord. Däremot håller ordlistan en skiftande kvalité, något som inte har blivit lika uppmärksammat som hos Wordfeud.

Medan det Pictionaryliknande Draw Something är fokuserat på att spela mot dina vänner så kan du i Rumble välja att utmana en slumpad spelare. Ett roligt sätt att träffa nya människor och det är kanske därför spelet har lyckats ha en länge livslängd än Draw Something. Du slipper möta samma människor om och om igen.

I iPhonens premiumversionen för 22 kronor kan du också se statistik över din (förhoppningsvis) framgång, matcher och vilka ord i flätan som du missade. Visst är det intressanta funktioner, men visst borde någon av dem vara redan inbakad i gratisversionen. Till Android finns det just nu bara en version och den kostar pengar. Dessutom saknar den saker som finns till iPhone, men det ska tydligen vara på gång.

Rumble är tillsammans med Draw Something och Wordfeud de spelen som har gått som en löpeld genom folksverige. Medan de två sista är på nedgång så håller sig Rumble sig fortfarande starkt. Jag förstår varför med all sin enkelhelt. Frågan är bara hur länge till?

Betyg: 4.5

plus Roligt i sin enkelhel.
plus Bra motion för hjärnan.
plus Chattfunktionen där du kan kommentera spelet.

minus Du måste köpa premium för något som borde vara självklart.
minus Dålig ordlista.
minus Skulle vara kul att precis som i Draw Something se den andras tur.

Skaffa appen

Klicka här för att gå till Google Play Store

Klicka här för att gå till App Store

 

Rumble      Rumble      Rumble


  • oliver

    hej <3