VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)

Mini Motor Racing

mini motor Mini Motor Racing, 4.6 out of 5 based on 5 ratings

Händerna på ratten och gasen i botten. Mini Motor Racing från The Binary Mill gör det andra bilspel misslyckats med: att behålla körglädjen samtidigt som man har en grymt snygg grafik. Var beredd på snåriga kurvor och högoktanig puls så syns vi i mål sen.

Spelets utformning påminner om de gamla Micro Machines man växte upp med som barn. Men tro inte att det är dålig grafik bara för det. Det första som slår dig när du startar spelet och lampan lyser grönt är hur välgjort spelet är. Bromsmärken i marken, reflektioner på bilen, damm som flyger upp när du kör av vägen, ljuset från alla lampor när du kör nattbanorna.

Fysikmotorn i Mini Motor Racing är inte heller den fy skam. Det är nästan så man själv hoppar till lite när bilarna hoppar i guppen och i varje kurva lägger du dig i ställ vilket kan vara lite ovant i början. Klarar du av att bemästra den kosnten så är vinsten helt klart din.
Mini Motor Racing
Det gäller att få en bra start på loppen för motståndarna är mästare på att krocka med dig och rent allmänt vara i vägen. Därför är det smart att använda en av dina nitron i början för att få avstånd bakåt. Du kommer ändå finna nya såna på vägen som du kan plocka upp.

I Mini Motor Racing kan du välja hur du vill styra. Antingen med ratt, knappar eller en slide. För egen del går både knappar och slide bort då styrningen känns allt för hackig och svårt att få en finmotorik i det hela. Däremot är ratten är helt underbar att köra med och alla bilspel borde ha en sån. Tidigare har jag hyllat Need For Speed för att man styrde genom att luta mobilen till höger och vänster. Ratten slår det med hästlängder.

Däremot finns det saker som kan förbättras. Just nu finns det ingen anledning till att köpa en ny bil (som kostar multum) och uppgraderingarna är allt för dyra. Jag hade hellre sett en lösning som Need For Speed har med coolare och bättre bilar. Sedan är spelet allt för lätt i början, utan att vara mästare på bilspel så vinner jag lätt alla race fram till turnering nummer fyra.

Annars gillar jag Mini Motor Racing som visar resten av genren att det går att kombinera körglädje och otroligt snygg grafik. Speciellt iPad-ägare borde testa spelet.

Betyg: 4.5/5

plus Grafiken!
plus Körglädjen!
plus  Den fina fysikmotorn.

minus En bättre bilmarknad.
minus Billigare uppgraderingar.

Skaffa appen

Klicka här för att gå till Google Play Store

Klicka här för att gå till App Store (iPhone)

Klicka här för att gå till App Store (iPad) 

 

Mini Motor Racing      Mini Motor Racing      Mini Motor Racing