VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

Pandemic 2.5

Pandemic Pandemic 2.5, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Visst har vi alla dröm att nån gång få utplåna hela världens befolkning. I Pandemic 2.5 får du chansen då du är en sjukdom som ska sprida sig till alla nationer i landet, med andra ord en pandemi. Ju fler du infekterar och dödar desto större blir den totala poängsumma, men se upp för att människorna är smarta och kommer på vaccin.

Till din hjälp har du en rad olika symptom som din sjukdom kan ha, allt ifrån hosta och illamående till hjärt- och njursvikt. Dessa gener köper du med EvoPoints som du får beroende på hur lyckad din pandemi är.

I Pandemic 2.5 kan du också använda dina EvoPoints till att köpa egenskaper så som bättre skydd från hetta och olika sätt att sprida sjukdomen. Spelet ger dig en rad möjligheter och det är omöjligt att köpa loss alla symptom och egenskaper samtidigt. Med andra ord är det mycket strategi där det gäller att bestämma sig för vilken sorts sjukdom man vill var.

Själva verktygsfälten hiskeligt små, men det är mest för att ge plats åt kartan. Fast jag hade gärna sett att Dark Realm Studios hade gjort så man kunde zooma ut lite till och att man kunde förflytta sig snabbare.

Tiden i Pandemic 2.5 går otroligt långsamt och oftast sitter man bara och väntar på att allt fler ska bli infekterade. Därför är det bra att man kan snabba upp den, men de har missat att alla meddelanden också snabbas på. Detta betyder att man måste sitta på knapparna och sänka hastigheten bara för att se vad som sägs.

Annars gillar jag det här spelet. Den får en att tänka till på hur man smyger med sin sjukdom på bästa sätt utan att skapa en hysteri. Det gäller att hela tiden vara ett steg före människorna hela tiden. Och mer får du ut om du kopplar upp dig mot Game Center.

Betyg: 3.5

plus Utmanande.
plus Kräver att du tänker till.
plus Du får döda folk!

minus Långsam hastighet på spelet.
minus Det blir lätt samma scenario om och om igen.
minus Liten HUD och svårt att se vart man trycker.

Skaffa appen

Klicka här för att gå till App Store

 

Pandemic 2.5      Pandemic 2.5      Pandemic 2.5