VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 3.0/5 (5 votes cast)

Football Manager 2012

football manager 2012 Football Manager 2012, 3.0 out of 5 based on 5 ratings

Under min uppväxt så är uppväxt med Championship Manager och Football Manager. Jag kunde sitta inne under sommarlovet och spela hela nätterna till solen gick upp. Mamma kunde nog inte ha lätt med att få ut mig i solen, kanske hade det gått lättare om den här appen hade kommit när jag gick i skolan. Tänk vad brunare jag hade varit!

För er som inte är insatta i serien så går spelet ut på att du är tränare för en fotbollsklubb. Det gäller kort och gott att köpa och sälja spelare samt att spela matcher. Gör du ett dåligt jobb får du fansen och klubbens styrelse efter dig. Lyckas du kommer du att bli förevigad.

Det första man måste inse är att Football Manager 2012 till mobilen eller plattan är som att gå tillbaka fem år i tiden. Många av de funktioner som vi har blivit bortskämda med genom tiderna finns inte med här och spelet är långt ifrån lika komplext som till PC.

Du har ingen möjlighet att se matcherna i 3D eller i något längre förlopp. Istället får du se snabba korta klipp på när spelarna skjuter, och försvarsspelet är undermåligt. Det blir mycket klick fram och tillbaka för att göra enkla saker och du har ingen möjlighet att integrera med vare sig spelare, pressen eller agenter. Dessutom är spelet inte i närheten av att ha lika många länder som PC-versionen, till exempel Sverige.

Men det gäller att se på det här spelet med två olika synvinklar, ett där Football Manager-serien aldrig har funnits. Om man gör det finns det ändå inget annat portabelt spel som är i närheten av Football Manager 2012. Men innehåller den samma spelglädje? Där tvistar jag och min kompis, som inte är lika förtjust i spelet som jag är. Jag tycker däremot att man borde ge det en chans om man är en FM-fantast. Är du inte det så kan 75 kronor som spelet kostar så bör du vänta till nästa version eller om de rear ut det.

Betyg: 3/5

plus Det är one and the only: Football Manager.
plus Bra tidsfördriv på resan.
plus Lika beroendeframkallande som PC-versionen.

minus Inte i närheten av lika många funktioner och länder som till PC.
minus Skulle vara kul om man kunde spela samma save till telefon som till datorn.
minus Blir många klick för att göra en liten grej.

Skaffa appen

Klicka här för att gå till Google Play Store

Klicka här för att gå till App Store

 

Football Manager 2012  Football Manager 2012  Football Manager 2012