VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 1.5/5 (2 votes cast)

Amazing Alex

Amazing Alex Amazing Alex, 1.5 out of 5 based on 2 ratings

Rovio har från ingenstans blivit en av de största spelstudiorna i världen tack vare Angry Birds. I deras senaste spel Amazing Alex ska man hjälpa Alex att lösa ett antal uppdrag genom rullande bollar, flygande ballonger och ett antal redskap.

Tröttnar du så kan du alltid skapa egna banor och skicka dem till dina kompisar eller lägga upp den så att alla kan ladda ned dem. Klarar dem av det eller är dina banor för svåra?

Amazing Alex är faktiskt inte något nytt spel. I våras köpte Rovio rättigheterna till Casey’s Contraptions för att kunna ändra utseendet och byta namn på spelet. Jag hann aldrig testa det så jag kan inte jämföra spelen, däremot minns jag det gamla goda spelet The Incredible Machine som släpptes av Sierra på 1990-talet och var ett av mina favoritspel. Jag kan lova att många kommer känna igen sig.

Men till själva spelet. Det tråkiga är att man märker hur rädda Rovio är för att stänga ute folk genom att göra banorna för svåra. Istället blir det tvärtom, de blir så lätta att det inte är någon utmaning och istället tröttnar man i längden. Det blir som ett hån mot mitt intellekt, det lilla som finns de vill säga. Där är spel som Where’s My Water och Cut The Rope bättre och mer utmanande.

Om musiken i Angry Birds var nånting som fastnade på hjärnan är Amazing Alex-sången nånting som du inte ens kommer ihåg när du stänger ned spelet. Om det är något positivt eller negativt ligger väl i betraktarens ögon. Jag själv kan tycka att den bästa musiken är den som ligger i bakgrunden och smälter in i omgivningen.

Men är allt totalt kasst med spelet? Nej, nu ska vi inte bli för negativa. Det positiva är den fina grafiken och hur lättmanövrerat Amazing Alex är. Du har en meny med saker där du sedan drar in det du vill använda och roterar. Väldigt smidigt och gör att betyget blir lite högre. Vill Rovio ha ett högre så får du släppa lite fler utmanande banor, annars kommer spelet aldrig bli lika stort som Angry Birds.

Betyg: 3.5/5

plus Lättmanövrerat.
plus Behaglig musik.
plus Grafiken.

minus Alldeles för lätt, och då är det ändå 100 banor!

Skaffa appen

Klicka här för att gå till Google Play Store

Klicka här för att gå till App Store

 

Amazing Alex     Amazing Alex     Amazing Alex