VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

Pocket Planes

pocket planes Pocket Planes, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Utvecklarna bakom Pocket Towers har den här gången högtflygande planer. I Pocket Planes ska du ta tag i ett flygbolag och transportera passagerare och last runt över hela världen. Öppna i nya städer och köp större flygplan för att kunna flyga längre och fler.

Principen är enkel att förstå, svårare är det att komma på hur man bäst går till väga. Strategierna är nästan lika många som det finns spelare. Som tur var är Pocket Planes ett snällt spel och dina misstag och felsteg kan lätt rättas till utan att påverka ekonomin allt för mycket.

De större flygplanen klarar inte av att landa på de minsta flygplatserna, så det gäller att vara taktisk när du köper flygplatserna. Det gäller att också att tänka på hur långt dina flygplan kan åka, utan allt för långa omvägar.

Pocket Plans är ett otroligt roligt spel där du direkt blir beroende. I början tänker du ”bara ett plan till, den anländer ju ändå om bara en minut” och så kommer nästa flygplan och till sist planet efter det. I takt med att ditt imperie växer så ökar också flygtiderna vilket ger dig en skön vila.

Men det finns också några nackdelar hos spelet. Eftersom hela spelet går ut på att frakta saker hit och dit så blir det väldigt monotont och upprepande. Och även om achievements och topplistor triggar en att fortsätta så tröttnar man. Allt som allt är det ett väldigt bra spel. Varje gång spelet plingar till i mobilen stelnar man till och kan inte koppla av förrän man har skickat iväg planet mot ny destination.

Betyg: 4/5

plus Lätt att komma igång.
plus Skön grafik.
plus Beroendeframkallande.

minus Monotont, blir väldigt enkelt samma sak om och om igen.
minus Kräver mer tid än tamagotchi och barn tillsammans.

Skaffa appen

Klicka här för att gå till App Store

 

Pocket Planes      Pocket Planes      Pocket Planes