Julklappsrim

julklappsrim

Så som det låter! Kliar det i huvudet och får du huvudvärk med att försöka komma på ett bra rim? Då kanske detta är en bra lösning på din fråga. Med Julklappsrim så har du 250.000 olika julrim att välja på.
… Läs mer

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 4.4/5 (5 votes cast)

SAOL – för dig som hårdtränar Wordfeud

saol

1786 grundade Gustaf III den Svenska Akademin under valspråket Snille och Smak. 1874 släppte Svenska Akademin sin första ordlista, i förra veckan kom den för första gången som en mobilapp. SAOL-appen baseras på 2006 års upplaga av boken och innehåller över 125 000 ord.

SAOL innehåller två lägen: själva ordlistan och en korsordshjälp. Ordlistan funkar som en ordlista sig bör göra, och du kan bokmärka orden för att använda dem senare. Den rättstavar dina ord också om du inte vet exakt hur det stavas. Det sistnämnde läget funkar på det viset att du kan utelämna vissa bokstäver genom att ersätta dem med asterisker (*). Fusk tycker vissa, ett klockrent verktyg tycker andra.
… Läs mer

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

WikiHow hjälper dig i krissituationer

wikihow

Har du alltid undrat vad du ska göra om du möter en björn i skogen eller om en atombomb släpps i närheten av där du bor? Ingen fara för wikiHow har svaret på allt! Denna populära handbok i form som en hemsida har såklart också en app som är fylld med alla artiklar.
… Läs mer

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

Wikipanion – ett snabbare sätt att vara Wiki-smart!

Wikipanion

Wikipedia i mobiltelefonen var som en gudagåva när jag först skaffade min smartphone. Var som helst och när som helst kunde man verka smart med några enkla knapptryck under bordet. Dock märkte jag hur segt det ofta var att ladda olika artiklar med applikationen, och det har i många frågesportsfall hindrat mig från att vara Wikipedia-smart, men inte nu längre!
… Läs mer

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)