Flipp & Flopp – vecka 50

Veckans flipp & flopp komponeras av Richard där han går igenom de viktigaste händelserna under den gångna veckan.

Flipp

Flopp

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Krönika: Slav under telefonen

Jag är på väg hem efter en dag på universitetet här i Umeå. Solen ligger lågt bakom trädtopparna och kastar ett fantastiskt ljusspel över gångvägen som bär ett tunt täcke av den första frosten. Mina vantar ligger hemma på hatthyllan men jag väljer ändå att plocka upp telefonen med stelfrusna fingrar och knäppa en bild. Den gör inte verkligheten rättvisa för fem öre, men nu finns det vackra i naturen just denna dag i varje fall förevigat på en bild, som jag aldrig kommer titta på igen.
… Läs mer

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Veckans inne- eller utelista

Veckans inne- eller utelista komponeras av Richard där han går igenom de viktigaste händelserna under den gångna veckan.

Inne

  • Spelapparna fortsätter att överraska när det gäller grafik och prestanda. Däremot är priset fortfarande bara en tiondel av vad spel kostar till dator eller Tv-konsoler. Nu i veckan släppte Infinity Blade II till iPhone och iPad och Rockstar gör om sitt stora succéspel GTA III till mobilen.
  • Telias tävling ”Sveriges nästa appmiljonär” fick in 25 000 bidrag. När juryn hade sållat igenom alla så stod Tommy Kåberg som ensam vinnare. Nu har Appmiljonär-Tommy och utvecklaren Adore you skickat in appen till Apple. Frågan är nu om Tommys idé verkligen var bättre än de andra 24 999 bidragen?
  • Den populära nyhetsappen Flipboard till iPad blev för populär när appen till iPhone. Efter bara en dag så kraschade servrarna av det hårda trycket och man var tvungna att stänga av registreringen. Det är inte alla som kan skryta med det, om man nu inte som jag har en dator från 90-talet som server.
  • Julen står runt hörnet, och vad passar bättre om inte reor och gratisappar från både Android och Apple. Perfekt att fördriva tiden med när mormor öppnar sina julklappar som ändå bara innehåller ett paket stödstrumpor.

Ute

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Veckans inne- eller utelista

Veckans inne- eller utelista komponeras av Richard där han går igenom de viktigaste händelserna under den gångna veckan.

Inne

Ute

  • Prenumerationer för spel tyckte Big Fish lät som en bra idé. Det tyckte Apple också, till en början i alla fall. Lyckan för utvecklaren blev kortvarig innan Apple bestämde sig för att tiden inte riktigt var mogen än. När är den det, Cook?
VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Krönika: Skyltfönstret som är för litet

Ännu en gång tar vi oss tillbaka till staden som jag skrev om i förra veckan. I stadens klädbutik finns det över 500 000 klädesplagg och säljer över 18 miljoner exemplar. Men de anställda är inte så duktiga med att hänga upp kläderna utan allting ligger huller om buller, man ska vara glad att de ändå är kategoriserade i strumpor för sig och tröjor för sig.

Däremot har butiken ett jättefint skyltfönster. Kläderna hänger snyggt och prydligt i ordning efter vilka som säljer mest och det är enkelt att se vad det finns för kläder.

Återigen finns inte varken staden eller butiken, återigen finns problemet i verkligheten.
… Läs mer

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kommentar: Första slaget är vunnet, men ropa inte hej än

Skatteverket backade, regeringen tiger och dubbelskatten är borta. Är allt frid och fröjd nu? Nej, inte riktigt. Vi får komma ihåg att Skatteverkets reaktion kom endast för att finansdepartementet var för sega och att Anders Borg tiger. Vi vet inte vad de kan komma fram till. Fortfarande kan regeringen slå tillbaka, kanske inför man en appskatt som är dödsstöten för svenska utvecklare som försöker bygga en kundkrets utomlands.

Frågan är hur resten av EU skulle reagera på något sånt?

Första slaget är vunnet, men ropa inte hej än.

Tidigare inlägg: Skatteverket backar på dubbelbeskattningen av appar

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Krönika: Staden med endast en klädbutik

Låt mig ta dig till en stad där du bor tillsammans med ett antal hundra tusen andra. Ni äter på olika restauranger, handlar på ICA eller Coop och har själv valt var ni ska bo genom att kolla på en rad av olika lägenheter. När ni ska ut på kvällen så har ni en rad med olika klubbar att välja mellan beroende på vad du gillar.

Tänk dig att i staden finns det bara en klädbutik. Ska du sälja kläder måste du snacka med dem. Om du har planer på att öppna en egen klädbutik så får du inte då kommunen, som också är ägare av stadens enda klädbutik, har bestämt att det är bättre så. På det sättet har de koll på att kläderna passar in i stadens regler och stil samt att de håller bra kvalité. Klädbutiken har också rätten att ta bort dina kläder om de så behagar dem.

Detta hände Keith Sherpard och Natalia Luckyanova. Deras kläder var några av de bäst sålda, 29:e bästa, och några av de mest lönsamma. Deras produkt var hyllat av alla som köpte den och allt var frid och fröjd. Tills en dag då klädbutiken ansåg att Keith och Natalia stred mot deras regler och tog bort kläderna, utan att säga något till dem.
… Läs mer

VN:F [1.9.16_1159]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)