TrueCaller når 5 miljoner medlemmar

truecaller fem miljoner

Den svenskutvecklade appen TrueCaller når nu fem miljoner användare, detta på bara tre år. Men inte utan blod, svett och tårar enligt grundarna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam.

- Både jag och Alan jobbade 13-15 timmar om dagen, först våra 8-17 jobb och sedan satt vi hemma och programmerade TrueCaller till midnatt. Det har varit tufft, men samtidigt väldigt roligt nu när det har börjat visa sig att det har betalats av, säger Nami Zarringhalam i en intervju med Entreprenör24.

True Caller bygger på att presentera vem det är som ringer dig och möjligheten att hitta nummer. Det är inte alla länder som har katalogtjänster som här Sverige och där en användargenererad databas som i TrueCallers fall kommer väl till pass. Detta är orsaken till varför de har expanderat så fort i mindre utvecklade länder.

– TrueCaller har på den senaste tiden växt otroligt fort i den afrikanska regionen. Bara igår blev etta på App Stores topplista i  Moçambique.

Nu grabbarna grabbarna med att innan årets slut ha upp emot 25 stycken anställda. Det återstår att se om boomen håller i sig.

Läs mer

http://ajour.se/svenska-truecaller-passerar-5-miljoner-medlemmar/

http://entreprenor24.se/nyheter/3759-veckans-entreprenor-truecaller-grundarna/

http://applovin.se/nyheter/20123114-lyckas-med-din-app-truecaller-vet-hur/