Nya Twitter-appen upprör

Igår släpptes en stor uppdatering för Twitters appar på en rad olika plattformar. Twitter hade gjort om designen rejält, både på sin hemsida och inuti apparna genom att lägga till något som kan liknas med facebook timeline-liknande headerbilder och stöd för photostreams. Mer smidiga sätt att se bilder och länkar i helskärm hade också lagts till.

Appen till iPad som många ansåg vara bland de bästa twitter-klienterna på marknaden valde Twitter att göra om helt från grunden. Appen har förenklats och funktioner som mer professionella användare gillade såsom separata paneler för tweets har tagits bort.

Det visar sig nu att många användare blev förvirrade över de plötsliga ändringarna. Skribenten Rene Ritchie på iMore skriver att den nya appen rent visuellt och även funktionsmässigt inte känns att vara designad för iPad utan snarare vara en usträckt version av smartphone-appen. Att appen har förenklats för att vara mer tilltalande till den växande skaran av casual-twittrare.

Även Dan Gleibitz från The Verge säger att det största problemet med den nya Twitter-appen är att det egentligen är en helt ny app som låtsas vara en uppdatering. Dan menar att man istället bör ha släppt en separat app och kallat den Twitter 5 eller något liknande så att användare utav den gamla appen kunde behålla sitt arbetssätt ifall de vill.

Vågor utav missnöje börjar nu sprida sig på internet och hatmejl/tweets regnar över Twitter-högkvarteren, men vi undrar ifall detta bara är den typiska reaktionen vi alltid ser när något vi använder ofta plötsligt ändras. För vem kan glömma Facebooks beslut att gå över till Timeline? Frågan nu är ifall någon ens minns hur det var innan.