iPhone 5 redan jailbreakad

Apple har försökt slå hårt mot jailbreak-communityt  de senaste åren. Diverse åtgärder och snabba buggfixar har gjort att processen för att upptäcka och använda sig utav buggar för att få iOS att bli mer öppet har blivit mycket svårare och mer avancerade.

Det är därför som det är väldigt imponerande att hackaren Chpwn lyckades jailbreaka Apples nyaste lur iPhone 5 redan samma dag som den kom ut i USA. Bara några timmar efter att ha fått tag på Apples eftertraktade men även kritiserade telefon dök ett foto upp i Chpwns twitterflöde med en bild på Cydia-ikonen liggandes på iPhone 5:s avlånga hemskärm.

 

Hur exakt Chpwn lyckades knäcka den nya processorn i iPhone 5 så snabbt och installera Cydia vet vi inte. Det är även svårt att veta ifall detta är en tillförlitlig metod som kan göras tillgänglig för allmänheten eller ej. Så vi får nog vänta ett tag tills en untethered iOS 6 jailbreak dyker upp. Men det bådar gott för framtiden ifall det endast tog några enstaka timmar att knäcka Apples nyaste telefon.