Bli bäst på Draw Something – 13 tips

draw something

Den senaste appflugan heter Draw Something och är det hetaste samtalsämnet på arbetsplatserna. Men alla har vi nog mött antagonisten till Leonardo Da Vinci, som inte kan rita för fem öre. Ändå försöker de sig på uppdraget att rita sixtinska kapellet samtidigt som du blir tunnhårigare när du ska gissa vad de har ritat.

Ni kan andas ut, för nästa gång du träffar en sån person så kan du hänvisa dem till den här guiden på hur du blir bättre på Draw Something. Och om nu din bästa vän skickade den här länken till dig, ta åt dig av tipsen.

Och även om guiden är fokuserad på Draw Something så går det lika bra att applicera den på Pictionary.

Var inte girig i Draw Something

Ja, ”penumbral” kanske är ett trepoängs-ord i Draw Something  – men om ditt tvåpoängs-ord är ”saddle” är det nog att bäst att ta det. Tips nummer ett: var inte en hjälte och sätt dig på styva linan. Detta är ingen tävling. Kom ihåg att du vinner bara om den andra personen kan gissa rätt.

Kom ihåg vem du ritar för

Hur gammal är den? Finns det någon större chans att de kommer gissa rätt på ett ord så som ”Zeppelin” jämfört med ”buckle”? Du kommer säkert kunna rita världens snyggaste luftskepp, men vad hjälper det om personen inte kan sätta sig in i det rent kulturellt. Vet din mamma vad Android är för något? Kan din lillasyster ordet ”penumbral”? Alla är inte lika bra på engelska som du.

obama draw something

Var inte vag i dina ritningar

Visst, den där kvadraten ser säkert ut som en bit ost för dig, men din medspelare är inte inne i ditt huvud. Vad du behöver göra är att få den att förstå att det är en ost. Rita den gul, kanske några hål som en schweizerost. I Draw Something handlar det inte om att snabbast vinner.

Det är okej att vara slarvig

Du är ingen – som vi nämnde i början – Leonardo Da Vinci. Du behöver inte vara någon sådan heller. Det gör ingenting om du råkar måla utanför eller att pilen inte är rak, så länge de kan se att det är en pil. Det är ingen teckningstävling där snyggast bild vinner.

Dela upp ordet om du behöver

Om du suger på att rita så är kanske näsring för svårt att rita. Då kan det vara bättra att illustrera detta genom att dela upp ordet. Rita en näsa på ett ansikte och en diamantring. Sätt sedan ett plustecken i mellan för att visa att de ska sätta ihop orden. Detta är vi så vana vid från rebusar och gäster med gester så det sitter i ryggmärgen hos det svenska folket.

Använd större skärm om du har

Fördelen med Draw Something är att det finns till alla plattformar. Därför kan det vara smidigare att rita på en iPad där du kan vara med precis och ha en större yta att rita jämfört med den minsta Android-luren.

Använd färger!

I början är din färgpalett ganska så tom, men det bästa du kan göra när du börjar få in mynten är att köpa fler färger. Hur ska jag veta att det är en citron om du inte ritar den gul? Detta är troligast det största felet du gör om ingen kan gissa vad du ritar.

Svårt att gissa? Flytta runt bokstäverna.

Draw Something har en funktion (dubbelpilarna ovanför sista bokstaven) som snurrar runt på bokstäverna. Ett användbart verktyg för att se bokstäverna från en annan vinkel, försök hitta ett mönster mellan dem.

Rita pilar – markera det viktigaste

Var inte blyg med att använda pilar, eller att ringa in som är min favorit. Använd en helt annan färg (röd duger bra till det här) och ringa in det viktigaste. Du kan inte förvänta dig att din medspelare ska gissa på målstolpe om du ritar ett helt mål eller i värsta fall en fotbollsplan! Rita en pil eller ringa in stolpen/stolparna.

Tänk på ordets renaste form

Detta är det svåraste när man ska börja rita. Du behöver inte göra det komplicerat. Vi behöver inte varje liten detalj, bara den informationen som krävs för oss för att vi ska kunna gissa vad det är för ord.

Tänk på penselns tjocklek

Av någon konstig anledning så älskar folk att använda den tjockaste penseln som finns. Det är som att måla en tavla med en brandslang. Det gör det i princip omöjligt att kunna gissa på ordet då du har slösat bort så mycket plats. En tunnare pensel hade gett ett renare intryck och det är just det människan behöver för att se en bättre helhet.

Börja om på nytt blad om du behöver

Har det blivit för plottrigt? Du kan alltid börja om på nytt blad genom att använda papperskorgen längst ned. Var inte orolig, den slutar inte din omgång även om man kan tro det vid första anblick.

Var sparsam med dina bomber

Det är många som missar hur värdefulla bomberna här, så länge man inte är gjord utav pengar. Använd dem bara om du måste. Du kan också använda den för att få tre nya ord att rita.

Källa

http://www.lockergnome.com/ios/2012/03/18/draw-something-tips/


 • Ella Dahlgren

  Säg *

 • Ella Dahlgren

  Lite hjälp kanske?
  De kommer alltid upp samma förslag på va man ska rita..
  Ganska jobbigt för jag vill ju rita något nytt..
  Om någon kan något om detta så sög till..
  Tacksam för svar •~•

 • Linnea

  ”Kom ihåg att du vinner bara om den andra personen kan gissa rätt.” – Det stämmer inte. När motspelaren gissar rätt på din teckning är det motspelaren som får poäng. Du får poäng enbart när du gissar rätt på motspelarens teckning. 

 • http://www.facebook.com/people/Filip-Jakobsson/100001857922364 Filip Jakobsson

  Protip: Om man inte är nöjd med något av de tre orden man erbjuds kan man stänga ner appen istället för att välja. När man startar den igen kommer det dyka upp tre nya ord utan att man behöver spendera en bomb!