11 tips: bli mästare i Big Win Sports

big win sports hockey soccer

De hetaste spelen just nu till iPhone är Big Win Hockey och Big Win Soccer som är utvecklade av Hothead Games. Tanken är att du med din kortlek sätter ihop ditt lag och vinner dagliga turneringar som genererar pengar vilket du kan köpa ännu bättre spelar för.

Men spelet är svårt, jag har själv blivit krossad och förnedrad av motståndarna. Så hur ska man göra för att undvika detta? Applovin’ ger dig tillsammans med Puckgamer här elva tips på hur du blir mästare och vinner varje dagliga turnering. Och mycket handlar om hur du hanterar dina Impact-kort som ger dina spelare en boost i själva matcherna.

Har du själv några tips på hur man blir mästare och vinner i Big Win Sports? Skriv i så fall en kommentar! Kommentera gärna vad ni heter på spelet, så få vi se om mina lag F.C. Stenkarna och The Vikings möter er någon gång.

Spela frekvent för att få en Big Win

Om du spelar varje dag får du en bonus att hämta. Dessutom får du extra cash om du spelar alla 20 matcherna i turneringen.

Värdera matcherna

Känns dagens turnering hopplös? Förlorade du alla de fem första matcherna? Spela då inte klart den. Visst får du en bonus, men samtidigt spenderar du både kort och viktiga matcher på spelarnas kontrakt. Värdera lägena! Undvik också att spela träningsmatcherna, du tjänar ingenting på att spela dem.

Använd korten sparsamt

Det är dumt att spendera alla dina kort på en och samma match. I Big Win Sport-spelen måste du tänka smart, oftast räcker det att bara använda två kort och då drygar du ut kortleken också.

Spara dina bästa Impact-kort

Spara dina guldkort till när du behöver dem som mest, till exempel i slutet av turneringen i Big Win Hockey när du är en poäng från att komma etta.

Sälj gamla kort

Du behöver inte en lika stor garderob som Lady Gaga. Sälj alla dräkter som du inte använder. Jag har också märkt att inflationen på fotbollsdelen är högre än hockeyn där du får mindre för vunnen match och dylikt.

Guld är bättre än brons

Spendera inte alla dina pengar på värdelösa bronskort, gör som fröken Spara och se till att du kan köpa guldkort silver istället. Samma sak gäller platina och guld, om du har råd att spara de vill säga.

Köp stjärnor

Kom ihåg att en guldspelare är mer värd en tre silver. Det är såna saker som kan avgöra matcherna. Försök att ha en stjärnspelare på topp och en i målet. Då kommer du garanterat att vinna när det står och väger.

Behåll bänkspelarna

Försök ha en bra bänk med gamla spelare. Den kommer vara användbar den dagen någon spelare blir skadad eller når slutet på sitt kontrakt. Själv har jag en målvakt i hockeyn vars kontrakt har gått ut, men det är inte mitt fel för jag har inte fått någon bland mina kortköp!

Håll koll på spelarnas status

När du förlänger varje spelare kontrakt har du möjlighet att se hur många gånger till det kan förnyas. Försök komma ihåg det, för det är viktigt sen när du ska förbättra spelarna. Det finns anledning att spendera ditt föbättringskort på en spelare som ändå sjunger sista versen.

Byt ut skadade spelare

Det säger sig självt att en skadad spelare inte spelar bra. Även om David Beckhamn är bättre än en svensk Division 2-spelare så är en skadad David sämre. Har du inte pengarna till att göra spelaren kry så är det bättre att byta ut honom, även om han har bättre attribut.

Döp spelarna

Har du svårt att komma särskilja spelarna så har du alltid chansen att i Big Win Sports döpa och stajla dem hur du vill. På det sättet kommer du ihåg dem bättre och det är enklare att veta vad du behöver förbättra efteråt.


  • Lukas Hockey9

    are big win sports supposed to come on androids too?
    Just a question.